Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu!


 

19.APRILA 2014.GODINE U DRVENOJ SALI DRUŠTVENOG DOMA U KONJICU ODRŽANA JE REDOVNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA "ČETVRTA MUSLIMANSKA"

Na Skupštini su podnešeni izvještaji o prethodnom radu udruženja, izvještaj o održanoj akademiji povodom 20.godina od formiranja 4.muslimanske slavne lahke brigade, plan rada za narednu godinu te verifikacija i izbor novih članova u tijela udruženja. Skupštinu je vodio predsjendik Skupštine Esad Bajić a detaljne izvještaje o radu podnio je predsjednik udruženja Nezim Halilović Muderris. Skupština je jednoglasno usvojila izvještaje o radu kao i plan rada za narednu godinu. Nove sastave upravnih tijela udruženja objavit ćemo uskoro, ako Bog da!

* * *

4. APRILA 2014.GODINE SVEČANOM AKADEMIJOM OBILJEŽENO 20. GODINA OD OSNIVANJA 4.MUSLIMANSKE SLAVNE LAHKE BRIGADE.

Ovom prigodom objavljen je prvi broj biltena našeg udruženja  koji donosi biografije svih šehida 4.muslimanske slavne lahke brigade

a prikazan je i dokumentarni film o našoj brigadi.

Fotografije sa akademije možete pogledati I posjetom facebook stranice našeg udruženja LINK


4.april 2011.g.

SVEČANA AKDEMIJA ČETVRTE MUSLIMANSKE SLAVNE LAHKE BRIGADE, KINO SALA - KONJIC

Program je sadržavao obilazak šehidskih mezarja i spomen obilježja u gradu Konjicu. Na centralnom šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije proučen je Ja'sin šehidima, a nakon obilaska harema Musala i Šehidskog spomen obilježja na Trgu Alija Izetbegović u Društvenom domu u Konjicu upriličena je svečana akamedija kojoj je prisustovalo više stotina pripadnika brigade, njihovih porodica i sugrađana Konjica i okoline. Na akademiji je prikazan i 15 minutni video prilog pod nazivom: NEKA PAMĆENJE TRAJE - NEKA ISTINA SVJEDOČI. Da biste pristupili videu potrebno ej da imate facebook akont.


 

4.april 2010.g.

SVEČANA AKDEMIJA ČETVRTE MUSLIMANSKE SLAVNE LAHKE BRIGADE, KINO SALA - KONJIC

Program je sadržavao obilazak šehidskih mezarja i spomen obilježja u gradu Konjicu. Na centralnom šehidskom mezarju kod Čaršijske džamije proučen je Ja'sin šehidima, a nakon toga u Društvenom domu u Konjicu upriličena je svečana akamedija.


 

19. JULI 2009.G.

SPOMEN OBILJEŽJE ŠEHIDIMA KOJI SU ŠEHADET POSTIGLI NA PROSTORIMA HADŽIĆA, IGMANA, BJELAŠNICE I TRESKAVICE

U nedjelju, 19.07.2009.g. organizovano je svečano otkrivanje spomen obilježja šehidima 4. mslbr na lokaciji BIJELA LIJESKA-BJELAŠNICA.

Nakon svečanog otkrivanja spomen obilježja uslijedilo je i druženje pripadnika 4.mslbr i njihovih porodica sa porodicama šehida naše brigade.

/klikom na sliku pristupate foto galeriji /


 

28.06.2008.g. na lokaciji Gluhog Dola-Ljubina postavljeno spomen obilježje šehidima koji su šehadet postigli na prostoru LJUBINE, PRENJA I KISERA.

vidi galeriju slika